Зірки Світового Модерну. Еммануель Горда і Сибриг Доктер в Києві!

5 лютого в Києві пройде третій концерт міжнародного Фестивалю Зірки Світового Модерну.

Кращими носіями танцювального стилю Модерн являються французькі і шведські артисти. Саме тому цього року в концерті Фестивалю бере участь одна з самих яскравих зірок сучасної хореографії Еммануель Горда і краща представниця стилю модерн в Швеції – Сибриг Доктер.

Еммануель Горда. Народилася у Франції. Навчалася класичному танцю в школі Rosella Hightower(Канни), в школі Marika Besobrasova(Монако), а так само сучасному танцю у таких педагогів, як Michel Raji, Christine Gerard, Jackie Taffanel, Christian Trouillas, Regis Obadia, Pierre Doussaint, Sidonie Rochon u інших. Працювала танцівницею в постановках Michel Raji, Jackie Taffanel, Christian Trouillas, Sidonie Rochon, Laurie Booth. Два роки працювала в Англії в компанії Steve Parry and Dancers(Brighton). Поставила 37 сольних робіт, останню з яких – Chamade показала у Франції, США, Великобританії, Бельгії і Росії.

5 лютого Chamade побачать і українські глядачі. Еммануель – володар 16 Гран-прі всіляких Міжнародних Фестивалів. Викладає у Державній Школі Цирку Франції(C.N.A.C.Chalons en Champagne), де є хореографом. Паралельно працює хореографом в центрі Мейерхольда в Москві і балетмейстером в Амстердамському театрі Модерну.

Сибриг Доктер – танцівниця, творець танцювальних проектів, педагог з Голландії, з 1995 живе в Швеції. Танцювальну освіту отримала у кінці 80-х в Роттердаме, Лондоні і Нью-Йорку. Як танцівниця вона працювала в Нью-Йорку і в Канаді, а потім повернулася назад в Європу.

Сибриг викладає у Школі Нових Танцювальних Форм(The School for New Dance Development(SNDO)) в Хельсінкі, Європейському Центрі Розвитку Танцю(European Dance Development Center(EDDC)) в Арнхеме, Балетній Академії в Стокгольмі.

Сибриг бере участь в постановках, створених іншими хореографами, і створює свої власні роботи. У число країн, де Сибриг побувала як педагог і танцівниця, входять країни Балтії, Молдова, Болгарія, Росія, Скандинавські країни, Франція і Великобританія.

5 лютого Сибриг Доктер представить на суд українських глядачів свою нову роботу Test.

У концерті також братимуть участь українські колективи: Джаз-балет Black O! Range під керівництвом Антона Овчиннікова, танцювальна компанія Lelio.

Усі танцюристи успішно гастролюють, мають у своєму репертуарі спектаклі, з якими ставали лауреатами на престижному Міжнародному Фестивалі сучасного танцю у Вітебську і роботи, вподобані українським поціновувачам Розумних танцювальних спектаклів.

Почало в 19.00.

Квитки на концерт можна придбати в театральних касах міста.

Місце проведення : г.Киев, ЦКИ СБУ, вул. Ирининская, 6.

This entry was posted in Що робимо ввечорі?. Bookmark the permalink.